Biały ser, ma dojść duże wykorzystanie w kuchni. Można go używać pod różną postacią jak i również dołączać do innych potraw. Z białego sera, można robić takie potrawy, jak twaróg, czy placki np. sernik. Wykorzystanie tego produktu, zależy tylko od nas, od tego jaką formę jego podania lubimy i jaka nam odpowiada. Biały ser, można łączyć z innymi potrawami, np. z dżemem, na kanapkach można razem smarować, co dodaje słodko-łagodnego smaku. Możemy też jeść sam biały ser, w takiej podstawowej jego postaci. Można go pokroić jak pasztet i położyć na kanapki. Biały ser można też mieszać ze smażonym makaronem na patelni. Białego sera możesz też dodać do naleśników, czy pierogów. W okresie wiosennym, możesz sobie urozmaicić jedzenie białego sera, przez dodanie do niego warzyw : rzodkiewki, szczypiorku, czy ogórka. Również biały ser, możesz spożywać ze śmietaną, czy cukrem. Cukier dodatkowo osłodzi jego smak. Smak białego sera może być łagodny, albo pikantny, wszystko zależy od Ciebie, od Twojego gustu i jakie smaki preferujesz. Biały ser jest zdrowym produktem i warto jeść go w ciągu roku, chociaż kilka razy. Można go również dodawać, do różnych past rybnych, czy jajecznych, co wzbogaci ich smak. Jest zdrowym produktem, zawiera w sobie mleko, które ma potrzebne właściwości dla naszego organizmu. Dlatego wybierając danie z białym serem, możemy zjeść smacznie i zdrowo. Możemy tworzyć z niego różne ciekawe potrawy, które ubogacą naszą kuchnię i poszerzą nasze smaki.
Biały ser w kuchni.
[Głosów:0 Średnia:0/5]